Fem van Empel zegeviert in Wereldbeker Maasmechelen na verbeten duel met Pieterse en Van Anrooij

Fem van Empel heeft ook de vierde wereldbeker van het seizoen winnend afgesloten. Ze vocht een verbeten duel uit met Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

Maasmechelen Wereldbeker veldrijden 2022 women

In Maasmechelen stond Marianne Vos voor het eerst dit seizoen aan de start van een Wereldbekermanche. De start was duidelijk voor leidster Fem van Empel, die de rest van de rensters meteen onder druk wist te zetten. Alleen was het gat in ronde twee ineens gedicht door haar grote rivale Puck Pieterse.

Even later wist ook dat andere Nederlandse toptalent uit 2002, Shirin van Anrooij, terug te keren op kop. Samen met Ceylin del Carmen Alvarado, maar voor haar lag het tempo van de de drie toptalenten iets te hoog. Halfweg koers rukte Denise Betsema wel op, maar de Texelse kon niet terugkeren omdat Van Anrooij vooraan doortrok en een gaatje wist te slaan.

Door de versnelling werd wel duidelijk dat de drie jonge Nederlanders vooraan de buit zouden gaan verdelen in Maasmechelen. De drie gaven elkaar geen duimbreedte toe en het zou gaan aankomen op de laatste ronde. Net voor de finish lagen de balkjes en dat was een mooie kans voor Pieterse, die er als enige overheen sprong. De renster van Alpecin-Deceuninck wachtte echter niet, want ze trok aan het begin van de slotronde al door.

Van Empel neemt over

Pieterse viel aan in aanloop naar de balkjes, maar haar demarrage werd gecounterd door Van Empel, die uiteindelijk aan één versnelling genoeg had en Pieterse en Van Anrooij met een krachtige aanval naar respectievelijk plek twee en drie verwees. Van Empel won zodoende haar vierde wereldbeker van het seizoen en behoudt daarmee haar honderd procent score dit seizoen in het klassement.

Van Empel na afloop: "Dit was de zwaarste race van dit seizoen. Gelukkig kon ik het overnemen van Puck in de laatste ronde. Ik hoopte dat Puck niet in mijn wiel zou zitten bij de balkjes. Gelukkig was het genoeg, maar het was zo'n mooi duel dat we het alle drie hadden verdiend en we hadden het elkaar ook gegund."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022