Rohan Dennis over Vuelta: 'Niet eerlijk om te zeggen dat Remco was gebroken, maar we zagen kleine zwaktes'

Rohan Dennis kende geen makkelijk eerste jaar bij Team Jumbo-Visma. Hij miste de Tour de France na vormverlies door ziekte.

La Vuelta ciclista a Espana 22-08

Daarom reed de Australiër de Vuelta a España, waarin hij Primoz Roglic naar de eindwinst hoopte te leiden. Roglic botste op tegen een ijzersterke Evenepoel en op het moment dat hij hoopte toe te slaan, kwam hij hard ten val en moest opgeven. In gesprek met VeloNews kijkt Dennis terug op de Vuelta. "Ik ga niet zeggen dat Remco zou gaan breken, want dat is niet eerlijk. Maar misschien was Primoz dichtbij geweest, we zullen het nooit weten."

Dennis merkte dat Evenepoel zich anders ging gedragen na zijn val in de twaalfde etappe. "Het is onderdeel van sport om zwaktes te vinden en uit te buiten. Voor die val liet hij geen zwaktes zien in afdalingen, maar daarna werd hij een beetje nerveus. De dag dat Primoz de race verliet zagen we het weer bij Remco. Het was technisch, het was knokken. Dat is waar hij uit positie raakte, maar gelukkig voor hem had hij een lekke band binnen de laatste drie kilometer."

Team Jumbo-Visma

Het eerste jaar bij Team Jumbo-Visma heeft Dennis als fijn ervaren. "Als je niet goed rijdt, is het je eigen schuld. Dat geeft extra druk. Dat heb ik liever dan dat je aankomt bij een race en dat de fietsen niet goed in elkaar zitten. Ik heb liever die druk op mijn schouders. Dat alles perfect is wat betreft materiaal en voeding. Dan ligt de verantwoordelijkheid volledig bij jou en is er geen excuus meer om niet te presteren."

Een aantal ploegen - UAE Team Emirates voorop - probeert het gat te dichten met Team Jumbo-Visma. De ploeg van Pogacar haalde vorig jaar João Almeida en Juan Ayuso en heeft de ploeg voor komend seizoen verder uitgebreid met onder anderen Tim Wellens, Adam Yates en Jay Vine. Maar Dennis is er zeker van dat de leidende positie van de Nederlands ploeg niet in gevaar komt.

"Nee, ik denk niet dat iemand het over gaat nemen van Jumbo-Visma in de komende jaren. Het is een enorm gat met de rest. Jumbo-Visma is een ploeg dat tegen de legale limieten aanzit om al het mogelijke uit de renners te kunnen halen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022