Video | 'Cowboy' Pogacar waagt dansje in Colombia, maar is niet zo soepel in de heupen (in tegenstelling tot Uran..)

Vrij naar Chantal Janzen: wat kan-ie fietsen hè, die jongen! Maar Tadej geniet wel, z'n vriendin Urska Zigart lijkt het wat minder naar haar zin te hebben. Fascinerende video!

Tadej Pogacar en zijn vriendin Urska Zigart, eveneens profwielrenner maar dan bij BikeExchange-Jayco, hebben als zoveel wielrenners Colombia ontdekt. Op uitnodiging van Rigoberto Uran vertoeven ze op dit moment in het Zuid-Amerikaanse land.

Uran organiseert daar ieder jaar de Giro Uran, een toertocht. Hij nodigde Pogacar en Zigart uit. De Sloveen werd als een held ontvangen door de wielergekke Colombianen. Op het welkomstfeest zou Pogi zijn intrede op een paard maken, maar dat hoefde niet zo nodig van Pogacar..

"Hij durft wel met 100 kilometer per uur op z'n fiets van een berg af te dalen, maar op een bijna stilstaand paard durft hij niet, hahaha", zei Uran daarover tegen de Colombiaanse krant El Tiempo.

Een dansje wagen durfde hij wel. In aanwezigheid van onder andere Sergio Higuita en tweevoudig olympisch kampioene BMX Mariana Pajon zette hij en Urska een Colombiaanse cowboyhoed op en stapte het podium op.

De voetjes gingen van de vloer op een nummertje Joropo-muziek, een traditionele Venezolaanse en Colombiaanse muziekstijl. Nou ja, van de vloer... Pogacar doet een verdienstelijke poging (wat kan-ie fietsen hè..) en heeft het wel naar z'n zin. Vriendin Urska lijkt zich minder op haar gemak te voelen.

Rigoberto Uran, naast Pogacar, laat dan weer echt zien hoe het moet. Nou ja, geluid aan en genieten maar van deze fascinerende dansvideo waarop een heleboel gebeurt!

Tadej Pogacar had al eerder een 'Chantal-Janzen-wat-kan-die-jongen-momentje' maar toen als rapper. We kunnen dus inmiddels wel concluderen dat het hem geen reet interesseert wat anderen van hem denken en dat is prachtig. Hup Pogi!

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter @MazaCiclismo