Crossen kan geen kwaad voor Iserbyt: 'Een val of onverwachte beweging kan wel voor een tijdelijke terugval zorgen'

Op het EK veldrijden moest Eli Iserbyt een flinke teleurstelling slikken. De Belg gaf op met zenuwpijn en vreesde zelfs voor zijn seizoen.

European Championships Cyclocross 22 men elite

Woensdag had Iserbyt, die de eerste weken van het seizoen domineerde maar in de Koppenbergcross en op het EK iets van zijn pluimen verloor, een scan om te kijken of alles goed zat in zijn onderrug, die hem ook afgelopen zomer al parten speelde. Er was goed nieuws voor Iserbyt, zo liet hij in een reactie weten.

"Structureel kan ik de blessure niet erger maken", laat Iserbyt weten via zijn ploeg Bingoal-Pauwels Sauzen. "Al kan een val of een onverwachte beweging wel zorgen voor een tijdelijke terugval. Dat is ook zondag in Namen gebeurd. Ik had al vanaf de eerste cross in Kruibeke last van deze zenuwpijnen, maar door hard te werken kon ik het onder controle houden. De resultaten waren ook supergoed."

Ondanks zijn zenuwpijn start Iserbyt vrijdag in Niel en zondag in Beekse Bergen. "Ik ben blij dat ik kan blijven crossen, want ik cross heel graag en liefst heel veel. Maar vanaf nu zal ik nóg meer tijd besteden aan de nodige rugoefeningen en zal ik nóg vaker naar de kinesist gaan."

Nieuws
  • Photo: Sebastien Smets/PN/Cor Vos © 2022