Uitgelekt: zo gaat het crossprogramma van Mathieu van der Poel en Wout van Aert eruitzien

Nog niet alles staat vast, maar dit is in globale lijnen het crossprogramma van Wout van Aert en Mathieu van der Poel (en Tom Pidcock). Schrijf deze data alvast in je agenda!

World Cup cyclocross Namen 2020

Niets ten nadele van de crossers die we nu al in het veld zien, want we kregen de afgelopen weken zeer spannende crossen voorgeschoteld, zowel bij de dames als de heren. Maar de kers op de crosstaart is toch de entree van Mathieu van der Poel en Wout van Aert (vooruit, en Tom Pidcock) in de modder.

Over die entree, of rentree zo je wil, wordt steeds meer bekend. De Vlaamse kranten hebben vooral veel inside informatie over hoe de winter van Wout van Aert eruit gaat zien, maar ook over Mathieu van der Poel is al het een ander bekend, net als over Tom Pidcock.

Wout van Aert

Volgens Het Nieuwsblad maakt de Belg van Jumbo-Visma op 26 november tijdens de cross van Kortrijk zijn heroptreden in het veld. Kortrijk is een cross in het kader van de X2O Badkamer Trofee, maar wordt ook gesponsord door CAPS, tevens een privésponsor van Van Aert. Ook in 2020 maakte Van Aert z'n opwachting in deze stadscross.

Een dag later zien we Van Aert ook aan de start in Nederland, tijdens de Vestingcross in Hulst (wereldbeker). In verband met de WK-wedstrijd België-Marokko zal die cross wel vroeger verreden worden dan gebruikelijk.

Het zwaartepunt van Van Aerts programma ligt in de traditioneel drukke kerstperiode. Daarna zal hij toewerken naar het WK, want dat laat hij dit jaar niet schieten. Even alles op een rijtje:

26 november: Kortrijk (X2O)

27 november: Hulst (Wereldbeker)

4 december: Antwerpen (Wereldbeker)

11 december: Dublin (Wereldbeker)

26 december: Gavere (Wereldbeker)

27 december: Heusden-Zolder (Superprestige)

28 december: Diegem (Werelbeker)

30 december: Loenhout (Exact, losse cross)

3 januari: Herentals (X2O)

5 januari: Koksijde (X2O)

7 januari: Gullegem (Superprestige)

8 januari: Zonhoven (Wereldbeker)

15 januari: Lokeren (Belgisch kampioenschap)

22 januari: Benidorm (Wereldbeker)

5 februari: Hoogerheide (Wereldkampioenschap)

Mathieu van der Poel

Voor Mathieu van der Poel is er nog niet zo'n detaillistisch programma bekend, maar de contouren zijn wel duidelijk (en verschillen niet veel van Van Aert). MVDP vertoeft nog tot en met zaterdag in het Spaanse Denia om te te trainen. Hij zal z'n seizoen hoogstwaarschijnlijk beginnen in Hulst (27 november).

Daarna lijkt het erop dat hij zaterdag 3 december nog start in Boom (Superprestige) om daarna weer met de ploeg op stage te gaan tot 14 december. Nadien is er nog niks officieel, maar ook voor hem zal er een drukke kerstperiode zijn, en een intensieve voorbereiding op het WK. Op 26 december kruist hij zeer waarschijnlijk in Gavere in ieder geval weer de degens met Van Aert (net als in Hulst dus).

Tom Pidcock

De Wereldkampioen showt z'n trui al komend weekend met meteen een dubbel programma met Merksplas (Superprestige) en Overijse (Wereldbeker). Hij start ook zeker in Dublin (11 december). Verder bekijken hij en z'n ploeg het week per week, zo klinkt het. Het WK is zeer onzeker voor Pidcock, zo liet zijn entourage al weten.

Cyclocross
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2020