Colbrelli blijft nog zeker twee jaar actief bij Bahrein Victorious, weliswaar in andere rol

Sonny Colbrelli mag dan wel renner af zijn, de wielermicrobe heeft hij nog steeds te pakken. Hij blijft daarom nog tot minstens 2024 actief bij Bahrein Victorious.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2022

Op 22 maart van dit jaar sloeg voor Sonny Colbrelli het noodlot toe. Na de finish van een rit in de ronde van Catalonië zakte hij plots in elkaar. Onderzoek bracht hartritmestoornissen aan het licht waardoor hij noodgedwongen een punt achter zijn carrière zette.

De Italiaan reed voor Bahrein Victorious en krijgt nu de kans om daar werkzaam te blijven. Ploegmanager Milan Erzen gaf in gesprek met La Gazzetta Dello Sport meer uitleg over de rol die Colbrelli zal vervullen.

"We twijfelen er niet aan dat Colbrelli nog veel kan betekenen voor de ploeg. Hij zal vooral ambassadeur zijn, promotor van het team en promotor van de sponsoren. Verder zal hij voor de grote klassiekers zijn ervaring kunnen delen en ik zie ik hem ook de verkenningen van de Noordelijke klassiekers doen."

Daarnaast ziet Milan Erzen in Colbrelli een mogelijke opvolger voor hem als ploegmanager. "Colbrelli kon als renner tijdens de wedstrijd heel snel de juiste beslissingen nemen. Dat is een hele belangrijke eigenschap om een goede ploegleider te zijn."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022