Video | Oeps, Mathieu van der Poel is plotseling blond: 'Foutje, maar went wel'

In een grappig filmpje speelt Mathieu van der Poel (samen met een föhn) de hoofdrol en legt hij uit hoe het komt dat hij blond is...

Giro dÕItalia 2022 stage 8

Mathieu van der Poel is met teamgenoten Gianni Vermeersch en Oscar Riesebeek druk aan het trainen in Spanje om zich voor te bereiden om het steeds dichterbij komende crossseizoen - waarschijnlijk zien we hem 27 november voor het eerst aan het werk, in Hulst.

Het is maar goed dat hij tijdens die trainingen een helm op heeft en z'n haar verborgen blijft. Want het ziet er toch wat anders uit, zo blijkt uit een vrij hilarisch filmpje van oud-wielrenner en huidig presentator Matt Stephens. Van der Poel is nog geen Scooter of een ander geblondeerd iemand, maar het is toch echt blond...

MVDP geeft de schuld aan z'n vriendin Roxanne Bartels, die volgens hem wat te enthousiast was met een of andere spray. "Een foutje, maar het went wel", zegt hij met een lach op het gezicht.

Van der Poel en z'n blonde coupe blijven nog tot zaterdag in Spanje. Daarna gaat hij verder met trainen in en rond z'n woonplaats Kapellen. Het WK in Hoogerheide op 5 februari moet het hoogtepunt van z'n crossseizoen worden. Half december last hij nog een korte stage in en zal hij dus niet crossen.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022