Gerben de Knegt over rentree Van der Poel: 'Vertrouwen dat Mathieu de routine van crossen snel weer gaat krijgen'

Mathieu van der Poel maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie voor de WB in Hulst van komende zondag. Gerben de Knegt over het goudhaantje.

World Cup Overijse Elite 2021

Eerder dit cross-seizoen werd gerept over deelname van de grote drie in het Zeeuwse Hulst, maar Wout van Aert heeft al laten weten dat hij zijn rentree pas maakt op 4 december in Antwerpen. Rondom Van der Poel was lange tijd geen definitief nieuws. Hij deed zijn trainingen in Spanje, maar afgelopen weekend zette vader Adrie een foto online van een specifieke crosstraining van zoonlief.

Dat duidde er al op dat de rentree van Van der Poel niet lang meer op zich zou laten wachten en nu heeft de KNWU de Nederlandse selectie voor de WB in eigen land bekendgemaakt. Met Van der Poel. "Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld", begint bondscoach Gerben de Knegt zijn verhaal. "Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf."

Van Van der Poel zal verwacht worden dat hij meteen meedoet om de knikkers, maar De Knegt houdt een slag om de arm. "Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen. Je zag afgelopen weekend ook bij Pidcock dat mannen van dit kaliber snel die aanpassing maken."

En dan is het parkoers in Hulst ook nog gemaakt voor Van der Poel. "Het parkoers in Hulst moet Mathieu zeker liggen, al moeten we afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk uit naar zondag."

Nieuws
  • Photo Gregory van Gansen/Cor Vos © 2021