Mathieu van der Poel verwacht dat Nederland op WK voetbal verder komt dan België: ‘Ook Frankrijk indrukwekkend’

Hij gaat zelf komend weekend weer het veld in, maar Mathieu van der Poel blijkt ook een groot voetbalfan.

Press Conference Alpecin - Deceuninck in Hooglede

We weten dat Mathieu van der Poel groot raceliefhebber is. Hij keek al eens zijn ogen uit toen hij te gast was bij de Formule 1-race van Spa. Maar MVDP is ook een voetballiefhebber.

Meer dan dat zelfs, want voor hij wielrenner werd, zat hij als jong voetballertje in de jeugdopleiding van Willem II en Royal Antwerp. Uiteindelijk werd het dus – gelukkig – de fiets, maar het voetbalvirus zit nog steeds in z’n lijf, vertelt hij tegen de NOS.

Vooral het WK kan MVDP wel bekoren. “Ik vind het altijd een heel leuke periode zo’n wereldkampioenschap. Ik ben nog steeds een liefhebber en probeer elke wedstrijd te volgen.”

Hij was vooral te spreken over Frankrijk, het land waar zijn moeder en wijlen opa Raymond Poulidor vandaan komen. “Die vond ik indrukwekkend spelen, qua samenhang. Een echt team, zoals ze op elkaar ingespeeld zijn.”

Ook van Nederland heeft hij wel een hoge pet op, zo bleek uit enkele dilemma’s die de NOS hem voorlegde. Op de vraag wie verder komt, België of Nederland antwoordde hij resoluut dat dat Oranje zal zijn.

Op de vraag Eden Hazard of Memphis Depay kiest hij zonder twijfel voor die laatste. Bij de keuze tussen Frenkie de Jong en Kevin Debruyne moet hij iets langer nadenken, maar kiest hij uiteindelijk voor de Belg.

Pelotonpraat
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022