Wout van Aert waakt voor verwachtingen: 'Wat ik vorig jaar presteerde, mag niet als normaal beschouwd worden'

Wout van Aert keert zondag terug in koers. De renner van Team Jumbo-Visma heeft er veel zin in, maar legt zichzelf voorlopig geen druk op.

World Cup Overijse Elite 2021

De laatste koers van Wout van Aert was het WK op de weg. Vervolgens heeft hij een aantal weken rust genomen om de batterij op te laden. De Belg heeft vervolgens de tijd genomen om terug te keren in het veld. "De vorige crossen kwamen voor mij te vroeg. Je moet niet te snel weer beginnen. Maar zondag voelt als het juiste moment om weer te starten. Ik heb de laatste wedstrijden op tv gekeken en het begint weer te kriebelen."

Vorig jaar domineerde Van Aert door negen van de tien crossen te winnen. Mede door de afwezigheid van Mathieu van der Poel. De verwachtingen voor dit cross-seizoen zijn dan ook weer hoog. "Daar ben ik zelf niet mee bezig. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd."

Van Aert legt zich geen druk op voor de eerste crossen. "Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was. Met 2023 ben ik nog niet bezig. Dat gaan we later plannen. Eerst zondag de race in Antwerpen, waar ik met heel veel plezier naartoe ga."

Nieuws
  • Photo Gregory van Gansen/Cor Vos © 2021