Michel Wuyts over Van der Poel: 'Zijn excuus voor Australië was me te beknopt, die camouflagestijl is te ouderwets'

Michel Wuyts durft zijn mening te geven en hij heeft een scherpe over de entourage van Mathieu van der Poel.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

In zijn column in Het Laatste Nieuws stelt hij namelijk dat Van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Deceuninck iets minder vaak een rookgordijn moeten optrekken rondom de wielerster. Zo vraagt hij zich af of er écht een punt gezet is achter het incident in Australië afgelopen september, zoals de ploeg en renner zeggen. Vooral het gebrek aan communicatie valt de ex-commentator van Sporza tegen.

"Mits een betere, heldere communicatie was die problematiek al van de baan", schrijft hij. "Van der Poels excuus was me wat te beknopt. Manager Christoph Roodhooft afwerende zinnetjes met 'dat is voorbij en 'we kijken vooruit' boden ook geen verheldering. Die camouflagestijl is te ouderwets."

Toch benadrukt Wuyts nogmaals dat het incident aan de andere kant van de wereld Van der Poel niet nagedragen moet worden. "Om zijn Australische muizenissen te bannen, is blijven winnen de ideale remedie. Tot Van Aert op snee is, ligt de weg open. Ik druk de stellige hoop uit dat het Belgische publiek Mathieu niet op die imagodeuk pakt. Geen mensonterende spandoeken zoals naar Groenendaal ooit. Dat was in de Nys-tijd de schaamte voorbij."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022