Wat een strijd! Aniek van Alpen wint ranzendspannende Superprestige in Boom: 'Grootste zege uit mijn carrière'

De Superprestige in Boom werd een ranzendspannende strijd op een mooie omloop met heel wat klimwerk. Aniek van Alpen pakte verrassend de zege door Betsema te kloppen in de sprint.

Wereldbeker Cyclocross Race Druivencross 2022 vrouwen

Fem van Empel en Puck Pieterse waren er vandaag niet bij. Zij rijden morgen de wereldbeker in Antwerpen. Shirin van Anrooij waagt zich wel aan de dubbel en ook de  Francaise Pauline Ferrand-Prévot start in Boom aan een druk crossprogramma voor december.

Het vernieuwde parkoers van Boom is er ééntje voor de lichtgewichten. Dat werd al van bij de start duidelijk. Vas en Van Anrooij waren goed vertrokken. De rest had al snel moeite om te volgen op de steile beklimmingen.

Betsema slaagde er als enige in wat weerstand te bieden aan de twee jonkies. Na een zwak momentje voor zowel Vas als van Anrooij kwam ze halverwege de koers zelfs aan kop van de wedstrijd en zo werd het een razendspannende strijd.

In de vierde ronde pakte Betsema uit met een versnelling waardoor ze een kloofje had. Van Anrooij en een sterke Van Alpen achtervolgden, terwijl Vas het moeilijk kreeg en een gaatje moest laten.

Een lekke band zorgde er voor dat Betsema haar koppositie moest afstaan, waarna Van Alpen plots versnelde. Van Alpen beschikte duidelijk over superbenen.

Toch slaagde een ijzersterke Betsema er nog in Van Alpen bij te benen en zo doken beide dames samen de laatste ronde in voor een spannende tweestrijd.

Uiteindelijk was het Aniek van Alpen die aan het langste eind trok door Betsema te kloppen in de sprint.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022