Puck Pieterse krijgt fraaie 'modderspatregenboogcrossfiets' van Canyon

Wat ons betreft had je Puck Pieterse geen mooiere fiets kunnen geven. Bekijk de foto's en oordeel zelf. Mooi toch?

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

Puck Pieterse is dit seizoen supergoed bezig en strijdt als 20-jarige met Fem van Empel (en Shirin van Anrooij) om de ereplaatsen bij de elite in de vrouwencross. Maar vorig jaar werd ze in Fayetteville wereldkampioen bij de beloften en dus mogen we niet vergeten, zo vond haar fietsenfabrikant Canyon.

Gisteren kreeg ze bij de cross in Antwerpen een gloednieuwe crossfiets van het Duitse fietsenmerk dat al een tijdje de fietsen levert voor haar ploeg Alpecin-Deceuninck. Canyon weet daarin wat ons betreft perfect de thema's 'cross' en 'wereldkampioen' te vangen in de paintjob.

Ze hebben namelijk de regenboogkleuren als een soort modderspatjes op het frame gespoten. Wat ons betreft kun je de cross niet beter illustreren dan met modder - zeker niet voor Pieterse, want ze toonde in Overijse en Hulst daarin op haar best te zijn - en uiteraard horen bij een wereldkampioene de regenboogkleuren. Chapeau dus, Canyon!

Hieronder zie je de fiets in vier beelden:

Puck Pieterse poseert in regenboogtrui met haar nieuwe fiets. Gezien de emoji is ze er blij mee. | Beeld: Instagram Puck Pieterse
Het frame van de fiets met de regenboogmodderspatjes. | Beeld: Instagram Puck Pieterse
Nog een beeld van het frame. | Beeld: Instagram Puck Pieterse
En de hele fiets voor de camper van Pieterse. Een plaatje toch? | Beeld: Instagram Puck Pieterse

Op haar nieuwe fiets was Pieterse in Antwerpen niet opgewassen tegen Fem van Empel. Na een foutje voor een zandpassage zat ze op een gaatje en dat breidde Van Empel in de laatste fase uit. Pieterse kan aanstaande zondag in Dublin weer revanche nemen tijdens de wereldbekercross aldaar.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022