Wout van Aert over roem: 'Het gebeurt wekelijks dat mensen gewoon aanbellen bij mij thuis'

Wout van Aert merkt dat hij populair is. In België staan er wekelijks fans voor de deur die gewoon aanbellen. Hij heeft dat liever niet en doet niet open.

Team presentation Jumbo - Visma team 2023

De afgelopen tijd was hij weinig thuis, want hij was met zijn ploeg Jumbo-Visma op trainingskamp in Denia, Zuid-Spanje. Maar als hij er wel is, dan is zijn privédomein in Herentals niet bepaald een de oase van rust die hij voor ogen heeft, zo deed hij gisteren bij de teampresentatie uit de doeken.

Bij topsporters denk je vaak aan de zware fysieke prestaties en trainingen die ze moeten leveren, maar ook mentaal drukt het een zware stempel op je. Onderdeel daarvan is de roem waar je mee om moet gaan.

Wout van Aert maakte nog maar eens duidelijk hoe lastig dat is. Fans staan namelijk vaak bij hem voor de deur. Hij vindt het lastig om daar goed mee om te gaan. "Ik merk dat de aandacht voor mij steeds groter wordt. Ik denk altijd dat het niet erger kan, maar dan blijkt dat dat toch wel kan. Het gebeurt wekelijks dat mensen gewoon aanbellen bij mij thuis", zo vertelde hij tegen onder meer Wieler Revue.

"Dat is nergens voor nodig. De kans dat ik de deur open doe, is miniem. Ze bellen aan met een speciaal verzoek: om een shirtje te laten signeren of ze organiseren iets bijzonders. Iedereen heeft zijn eigen, unieke verhaal en dat begrijp ik ook wel, maar gemakkelijk is het niet altijd. Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben", sluit Van Aert af met een oproep aan zijn supporters.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022