Israel-Premier Tech pikt Nick Schultz op na B&B Hotels-KTM-debacle

Israel-Premier Tech heeft nog een impuls gegeven aan de selectie, want de ploeg heeft Nick Schultz opgepikt na het debacle rond B&B Hotels-KTM.

Tour de France 2022 stage 10

Nick Schultz zou eigenlijk tekenen bij de Franse ploeg, maar na het ineenstorten van het project zat hij zonder werkgever. Gezien zijn kwaliteiten hoefde hij niet lang te treuren, want Israel-Premier Tech heeft hem een contract gegeven. Het is een extra toevoeging aan de selectie, want het was de bedoeling om het jaar aan te vatten met 28 man maar de ploeg wilde de kans niet laten liggen om Schultz vast te leggen.

Schultz is blij en opgelucht. "Ik ben dankbaar dat de ploeg me zo laat nog een contract aanbiedt. Ik ben heel blij om me bij de groep te voegen. Ik hoop dat ik een belangrijke rol kan spelen in het helpen van de ploeg en ook heb ik ambities om te proberen zelf resultaat te boeken. Ik kijk er onwijs naar uit."

De Australische klimmer won vorig jaar bijna een rit in de Tour de France, maar moest zijn meerdere net erkennen in Magnus Cort Nielsen. Hij werd afgelopen jaar 22ste in de Tour de France. In 2020 werd hij ook al eens 22ste in Luik-Bastenaken-Luik.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022