Verrassing: Jay Vine Australisch kampioen tijdrijden (maar hij is in een filmpje te kapot om ervan te genieten)

Vine verrast toch een paar gepatenteerde tijdrijders. In de beelden direct na afloop is mooi te zien hoe steenkapot je zit na een tijdrit!

Jay Vine transfereerde afgelopen winter van Alpecin-Deceuninck naar het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar. Die overstap lijkt hem voorlopig geen windeieren te leggen, want tegen alle verwachtingen in kroonde hij zich afgelopen nacht (Nederlandse tijd) tot Australisch kampioen tijdrijden.

Het wegseizoen is weer begonnen! Tradiotioneel trappen we af met de nationale kampioenschappen in Australië, waar het nu natuurlijk al zomer is. Op de weg verlengde INEOS-renner Lucas Plapp eerder deze week z'n titel. Tegen de klok was Vine dus de snelste na 37,5 kilometer.

Helemaal kapot vernam hij het nieuws direct na de finish. Het was een nailbiter, want Lukde Durbidge, een tijdritspecialist, kwam drie seconden tekort. Z'n vrouw/verzorgster is wel door het dolle heen; bij Vine zelf zal dat wel komen als hij weer wat is bekomen van de inspanning..

Hieronder zie je de uitslag van de tijdrit. Zoals je kunt zien deed Rohan Dennis van Jumbo-Visma niet mee aan de kampioenschappen. Bij de dames won Grace Brown, zoals verwacht, met groot verschil.

Veel Australische renners blijven nog even in hun thuisland voor de Tour Down Under die er volgende week begint. Ook Jay Vine geeft daar acte de présence. Opvallend genoeg staat Rohan Dennis daar wél op de startlijst. Ook grote namen als Geraint Thomas en Chris Froome zullen starten.

Results powered by FirstCycling.com

Nieuws
  • Beeld: Website UAE Team Emirates