NK veldrijden: bij de NOS weet je het nooit, maar op Omroep Gelderland zit je altijd goed

Bij de NOS lijken ze niet de grootste fan van veldrijden. We vrezen dus met grote vrezen voor het NK. Maar gelukkig is er Omroep Gelderland!

Dutch National Championships Cyclocross 2022 women

Als er ook maar iemand ergens ter wereld een schaats onderbindt, dan zendt de NOS dat live uit. Aangezien komend weekend het EK shorttrack wordt verreden, belooft dat niet veel goeds voor het uitzenden van het NK veldrijden in Zaltbommel.

Op website en via andere kanalen zegt de NOS wel dat ze er aandacht aan besteden, maar gezien ervaringen uit het recente verleden kan dat maar zo een samenvatting zijn.

En dat terwijl het - vooral bij de vrouwen - toch een heerlijke strijd lijkt te worden. De jonge garde heeft in Fem van Empel en Puck Pieterse (Shirin van Anrooij is op stage en doet niet mee) de topfavorieten, maar je mag de 'oudjes' Marianne Vos en Lucinda Brand nooit afschrijven natuurlijk. Bij de mannen is Lars van der Haar bij afwezigheid van Mathieu van der Poel de grote favoriet.

Omroep Gelderland

Alle reden om het NK wel live te willen volgens als wielerliefhebber dus. En dat kan gelukkig ook. Vorig jaar in Rucphen waren we al aangewezen op de regionale Omroep Brabant en ook nu is onze hoop daar weer op gevestigd. Zaltbommel ligt in Gelderland en daarom zullen zij zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd live uitzenden.

De vrouwenuitzending begint om 13.30 uur en de mannen gaan om 15.00 uur van start op het rondje van 2750 meter door de uiterwaarden van de Waal. Bij Ziggo vind je Omroep Gelderland op kanaal 30 en 705, bij KPN zitten ze op kanaal 756. Heb je een andere provider? Google even en je bent zondagmiddag gegarandeerd van je portie cross!

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022