🎥 Daniel Felipe Martinez (INEOS) test zijn daalkunsten en haalt auto's in aan 90 km/h

Op sociale media verscheen een video waarop te zien is hoe INEOS renner Daniel Felipe Martinez zich als een gek naar beneden gooit in een afdaling.

De Colombiaan Daniel Felipe Martinez is zich in eigen land aan het voorbereiden op het nieuwe wegseizoen. De renner van INEOS Grenadiers werkt er niet alleen aan zijn conditie, maar ook aan zijn daaltechniek, zo blijkt. Op een filmpje dat op Twitter verscheen is te zien hoe hij zich als een gek naar beneden gooit, auto's inhaalt en daarbij snelheden tot 90 km/h haalt.

Dat ziet er allemaal heel mooi en spectaculair uit, al kan natuurlijk de vraag gesteld worden of dat soort gedrag wel verantwoord is op de openbare weg. Gelukkig liep alles goed af en geraakte Martinez heelhuids beneden. De beelden kan u in onderstaande video bekijken.

Felipe Martinez reed in 2022 enkele knappe resultaten, maar kende een mindere tweede seizoenshelft. De klimmer won de Ronde van het Baskenland en versloeg daarbij enkele grote kanonnen als Vingegaard, Roglic en Evenepoel. In Parijs-Nice en de ronde van de Algarve eindigde hij eveneens op het podium. Verdere veroverde hij nog de Colombiaanse nationale titel in het tijdrijden.

In 2023 start hij in de Tour, al is het vooralsnog onzeker of hij de rol van kopman krijgt. Zijn ploegmakker en landgenoot Egan Bernal maakt namelijk ook van de Ronde van Frankrijk zijn hoofddoel.

Pelotonpraat
  • Photo: Instagram/danielfelipemartinezp