Mathieu van der Poel openhartig over rug: 'Sinds die val in Tokio is het moeilijk om hetzelfde gevoel terug te vinden'

Mathieu van der Poel onthulde op trainingskamp in Denia zijn programma voor 2022 en sprak openhartig over zijn rugproblemen.

Media day at the Alpecin Deceuninck 2023

Van der Poel is niet aan zijn beste crosswinter toe en dat heeft alles te maken met rugklachten. Ook zijn vorige crosswinter zag hij in het water vallen door pijn aan de rug. Van der Poel is er van overtuigd dat zijn harde val tijdens de mountainbikewedstrijd in Tokyo aan de basis ligt.

"Hier op stage gaat het wel oké", begint hij over zijn rug. "Als ik op de weg rustig fiets, heb ik weinig last. Maar een uur cross is iets anders. Ik hoop mijn rug na deze stage opnieuw een uur te kunnen belasten."

Waarom hij met een pijnlijke rug startte in Zonhoven? "Ik had die wereldbekerkpunten nodig voor een goede startplaats op het WK."

Van der Poel vermoedt dat zijn harde crash in Tokio meer schade heeft veroorzaakt dan aanvankelijk gedacht werd. "Sindsdien is het moeilijk geweest om hetzelfde gevoel te krijgen", legt hij uit. "Die klap heeft meer teweeggebracht dan op het moment zelf bleek. Maar ik blijf eraan werken."

"Ik trek me op aan de hoogtepunten die ik nadien nog had. Maar ik zou uiteraard graag ooit opnieuw pijnvrij rondrijden", aldus Mathieu van der Poel.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023