🎥 Snorkel mee! Beelden van ondergelopen parkoers NK veldrijden bij amateurs

Puck, Fem en Lars kunnen beter hun zwemkleding meenemen morgen, want het parkoers van het NK veldrijden in Zaltbommel is één grote water/blubberzooi.

CPS gekochte fotoÕs

Morgen staat het het NK veldrijden voor de elitecategorieën bij de dames en heren al op het programma, maar zaterdagochtend en -middag was het al aan de verschillende andere categorieën (masters, amateurs, nieuwelingen) om in een kletsnat Zaltbommel hun kampioenschap af te werken.

Door brandweer leeggepompt

En kletsnat was het, zo laat een filmpje van wielerfan Antoine van Heertum zien. Het parkoers door de uiterwaarden van de Waal werd al door de brandweer leeggepompt, maar dat zette na de overvloedige regen van vandaag weinig zoden aan de dijk.

In z'n filmpje zie je enkele moddermannetjes amechtig door de blubber proberen te lopen met de fiets op de schouder. Gaat er straks weer gepompt worden of krijgen we morgen een echt waterballet te zien? (Het weer belooft wel iets beter - of tsja, minder slecht.. - te worden morgen).

En nog een fotootje..

Je kijkt de wedstrijd van de elite vrouwen en mannen morgen live via Omroep Gelderland. Zij zenden vanaf 13.30 beide wedstrijden liven en integraal uit - de vrouwen starten eerst, daarna de mannen om 15.00 uur.

De NOS besteedt in z'n middaguitzending ook aandacht aan het NK, maar gezien het EK shorttrack in Gdansk zal een live-uitzending er niet inzitten.

Cyclocross
  • Cor Vos © 2016