📸 Italiaans kampioen Filippo Zana krijgt van Jayco AlUla erg fraaie kampioenentrui

Teams als UAE en Ineos zijn gespecialiseerd in het op professionele wijze verknoeien van nationale kampioenen truien. Dat is bij Jayco-AlUlA wel anders.

Italian national championships Road elite men 2022

De Italiaanse renner Filippo Zana (23) maakte deze winter de overstap van Bardiani-CSF-Faizanè naar Team Jayco AlUlA. Vermits hij vorig seizoen de Italiaanse nationale titel op de weg veroverde, mag hij komend seizoen rondrijden in de Italiaanse tricolore.

In tegenstelling tot heel wat andere teams, respecteert de Australische formatie wel degelijk de nationale kleuren. Ze gaven de Italiaan een klassieke Italiaanse kampioenentrui in rood-wit-groen, zonder al te veel sponsors op. Zana is alvast dolenthousiast om hem dit seizoen aan te trekken en liet vol trots zijn trui zien op sociale media.

Filippo Zana geldt als een beloftevolle renner. Naast de Italiaanse titel won hij vorig seizoen de Adriatica Ionica race. In 2021 was hij de beste in de vredeskoers voor beloften en eindigde hij derde in de Ronde van de Toekomst. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij Jayco-AlUla.

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022