José De Cauwer: 'Van Aert moet zeker minstens één keer Vlaanderen, Roubaix en wereldtitel winnen'

José De Cauwer twijfelt niet aan de capaciteiten van Wout van Aert, maar vindt het stilaan tijd om enkele grote vissen binnen te halen.

Paris-Roubaix Elite 2022

Wout van Aert blinkt uit op alle vlakken. Sprintetappes in de Tour, medailles in het tijdrijden, monumenten en klassiekers... Het staat allemaal op zijn palmares. Het is soms zoeken naar superlatieven om zijn fenomenale krachtexploten te omschrijven.

En toch ontbreekt er ook nog wat. Tweede op het WK in Imola, tweede in de Ronde van Vlaanderen en tweede in Parijs Roubaix. Hoe dicht hij er ook telkens bij is, een renner van zijn kaliber kan en wil meer.

Dat vindt ook wielercommentator José De Cauwer. Op de wielerbeurs Velofollies kreeg hij van een fan de vraag of de carrière van Wout van Aert ook geslaagd is, als hij nooit de Ronde van Vlaanderen of Parijs Roubaix wint.

"Wout van Aert moet zeker minstens één keer de Ronde van Vlaanderen winnen en één keer Parijs Roubaix winnen", was zijn antwoord. "En wereldkampioen worden", voegde hij er nog aan toe.

Hij haalt Tom Boonen als voorbeeld aan. "Als je ziet welke koersen die allemaal gewonnen heeft, dan heeft Wout nog veel werk. En hij is er al 28 hé. Dat is nog jong, maar het gaat toch al richting de dertig."

Nieuwe jongens

En hoewel De Cauwer er van overtuigd is dat Wout er zeker de kwaliteiten voor heeft, is dat niet zo'n vanzelfsprekende opdracht met de nieuwe jongens die eraan komen. "Neem nu Girmay, als je daarmee naar de streep rijdt heb je een probleem. En er komen er nog bij. De Lie zal binnenkort ook wel meedoen voor de prijzen", aldus José De Cauwer.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022