Oeps! David Gaudu fileert FDJ-ploeggenoot Arnaud Démare in uitgelekte chats (en wil niet met 'm naar de Tour)

Er moet flink gelijmd worden bij FDJ! David Gaudu laat geen spaan heel van Arnaud Démare en maakt z'n teamgenoot belachelijk.

Tour de France 2022 stage 10

Een wielerseizoen kan pas echt beginnen als er een rel is geweest en daar lijkt David Gaudu nu voor gezorgd te hebben. Er lekte een chatgesprek uit via Twitter waarin de 26-jarige Fransman flink van leer trekt over zijn rappe (maar in de ogen van Gaudu nu ook weer niet zo rappe..) ploeggenoot Arnaud Démare.

Gaudu reed afgelopen seizoen een sterke Tour de France en werd vierde in het algemeen klassement. Démare won een paar ritten in de Giro, maar zou voor dit seizoen net als Gaudu weer zijn zinnen op de Tour hebben gezet. Dat is niet helemaal naar de wens van de klassementsrenner, zo vertelt hij in het uitgelekte chatgesprek.

Kruistocht

De klimmer hangt daarin de vuile was behoorlijk buiten. Zo zegt hij dat Démare eens niet in een lift wilde stappen met hem en dat hij lang geleden al eens bijna tegen de grond is gewerkt door de sprinter.

Over de komende Tour zegt Gaudu dat hij al kenbaar heeft gemaakt dat hij Démare er niet bij wil hebben en dat de sprinter ook wel recht in zijn gezicht wil zeggen. "Ik ben niet bang voor hem. Hij weet dat ik hem er niet bij wil hebben, dat heb ik ook al gezegd", schrijft hij.

Hij lijkt daarin vastberaden. "De oorlog is nog niet voorbij, dit is pas het begin van de kruistocht." Hoewel Gaudu zegt dat hij het Démare het al heeft verteld, is hij ook duidelijk over hun 'band': "Het voordeel is dat ik toch niet met hem praat en we nauwelijks samen koersen."

Tenslotte denkt hij ook aan het amusement. "Het gaat wel goede tv opleveren voor de Netflix-serie.."

Mochten we echt grote vertaalfouten hebben gemaakt, laat het ons weten, want de kennis van het Frans van onze redacteur rijkt helaas niet verder dan VWO4 en Google Translate... Hieronder zie je de screenshots van de chats 

Excuses

Vanochtend bood Gaudu al wel excuses aan bij Démare en het team, maar dan nog lijkt het een utopie dat die twee nog eens gezellig aan de ontbijttafel zitten bij een koers. Laat staan dat ze werk voor elkaar zouden opknappen.

Dit verhaal zal nog wel een staartje krijgen in de vorm van een schorsing door z'n ploeg of een boete. We houden het in de gaten. Gaudu rijdt als het goed is zijn eerste koers van het seizoen in de Tour du Var op 17 februari. Démare is voorzien in de Turkse Tour de Antalya, vanaf 9 februari.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022