Remco Evenepoel over eerste koers van 2023: 'Niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht'

Remco Evenepoel liet zich samen met Quinn Simmons zien in de slotetappe van San Juan, maar ze konden een sprint niet voorkomen.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 7

Uiteindelijk finishte de wereldkampioen als zevende in het eindklassement. Hoe kijkt Evenepoel aan tegen zijn eerste koers van het jaar? Hij vertelde erover tegen Sporza. "Niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht. Ik heb me getest wanneer ik dat wilde en heb me vandaag ook nog een keer kunnen tonen."

Evenepoel won de Argentijnse ronde al eerder in zijn loopbaan. Er was een groot verschil met de vorige keer. "Het niveau was hier ook veel hoger dan andere jaren, dat heb ik gemerkt aan mijn wattages. Alles verloopt goed volgens schema, nu moeten we gewoon verder werken."

In de slotrit ging Evenepoel in de finale op pad met Quinn Simmons. "Het was eigenlijk mijn plan om vijf à zes kilometer van het einde te gaan, om zo de andere sprintersploegen een beetje schaakmat te zetten, maar ik zag dat Simmons ging en dat is wel een goede bondgenoot."

De twee kwamen nog een flink eind. "Door de meewind ging het eerst heel goed en reden we bijna een halve minuut weg. Maar in de tegenwind én met vier à vijf ploegen achter ons, konden we moeilijk standhouden. Ik was eigenlijk al verrast dat het zo lang duurde, maar toch waren we een vogel voor de kat."

Nieuws
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023