🎥 David Dekker en pelotonnetje Nederlanders/Belgen rennen voor hun leven om vliegtuig te halen

Draai je eerst al je edele delen eraf op de fiets in Mallorca, moet je ook nog eens rennen voor het vliegtuig om weer thuis te komen...

Amsterdam Airport Schiphol - KLM Boeing 737-900 (NG) at nigh, Amsterdam, Netherlands

Veel profs waren de afgelopen dagen op Mallorca om te trainen en/of de wedstrijden in het kader van de Challenge Mallorca te rijden. Maar daarmee zat het er nog niet op voor wat Nederlandse en Belgische renners...

Op Mallorca was het qua weersomstandigheden al geen pretje met kou en regen, maar nadat het gedaan was met de zware koersen in die omstandigheden, kreeg een pelotonnetje Nederlandse en Belgische renners ook nog te maken met een korte overstap op het vliegveld van Madrid om weer thuis te komen.

Arkea-Samsic-aanwinst David Dekker filmde hoe hijzelf en Julius van den Berg (EF), Jelle Wallays (Cofidis), Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech), goudhaantje Kobe Goossens, Arne Marit en Rune Herregodts (allen Intermarché) er nóg een sprintje moeten uitgooien om hun vlucht te halen.

Van ploegenspel is even geen sprake op de luchthaven. Ze vormen een wat chaotisch treintje om het vliegtuig te halen. Ennehh.. op de fiets gaan ze toch net wat harder!

Uiteindelijk wisten ze de vlucht te halen. David Dekker mag binnenkort alweer het vliegtuig in, want in het rondreizende circus dat het profwielrennersbestaan is, wacht voor hem een avontuur in Oman. Hij zal daar deelnemen aan de Muscat Classic en de Ronde van Oman. Daarna mag-ie wat dichterbij huis blijven; onder andere Parijs-Nice staat op het programma.

Pelotonpraat
  • Beeld: iStock