Gerben de Knegt vol vertrouwen voor WK: 'Ik denk dat Mathieu zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost'

Komende zondag staat dé clash van de winter te wachten: Wout van Aert tegen Mathieu van der Poel op het WK. Allebei in topvorm.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Afgelopen weekend won zowel Van Aert als Van der Poel op indrukwekkende wijze. De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt is dan ook vol vertrouwen, zo vertelde hij tegen Sporza. "Volgens mij zit Mathieu dicht bij zijn topvorm. Ik denk dat hij zondag zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost."

In Hoogerheide zullen de weersomstandigheden echter wel een grote rol kunnen spelen, weet De Knegt. "Volgens de laatste weersvoorspellingen zal het droog blijven. Een klein beetje regen zou Mathieu wel fijn vinden. Als het echt een zwaar modderfeest wordt, is Wout natuurlijk wel in het voordeel."

Hoewel er genoeg Vlaamse fans van Van Aert aanwezig zullen zijn in Hoogerheide, ligt het parkoers op slechts één kilometer van het ouderlijk huis van de familie Van der Poel. "Voor Mathieu is Hoogerheide een beetje zijn thuisparkoers. Het zal zondag een hele spannende strijd worden."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023