HomeCyclocrossDit is het volledige programma van het WK veldrijden in Hoogerheide (met...

Dit is het volledige programma van het WK veldrijden in Hoogerheide (met tijden & TV)

Het WK veldrijden komt er nu echt bijna aan! Dit is het volledige programma met tijden, TV en de favorieten/Nederlanders op een rijtje.

Nog een paar daagjes geduld en dan vindt de climax van het crossseizoen plaats in Hoogerheide: het WK! Vanaf vrijdag is het een crossfeest van jewelste op de Brabantse Wallen – er worden meer dan 50.000 toeschouwers verwacht. Hieronder lees je wie, wat,

Programma

Vrijdag 3 februari, 12.30 uur: mixed team relay (meer info over de relay onderaan het artikel)

Zaterdag 4 februari, 11.00 uur: junioren vrouwen
Zaterdag 4 februrari, 13.00 uur: beloften mannen
Zaterdag 4 februari, 15.00: elite vrouwen

Zondag 5 februari: 11.00 uur junioren mannen
Zondag 5 februari: 13.00 uur beloften vrouwen
Zondag 5 februari: 15.00 uur elite mannen

TV

Wat moesten we toch zonder onze fijne, crossverliefde zuiderburen?! Bij de team relays zijn geen camera’s aanwezig dus dat kunnen ze niet uitzenden, maar de zes individuele onderdelen worden allemaal live uitgezonden op de Vlaamse publieke omroep.

Voor de junioren en de elitekoersen van de mannen en vrouwen moet je op Eén zijn, de beloftenkoersen van de mannen en vrouwen zijn op Canvas te zien. De NOS zendt de elitekoersen van de mannen en vrouwen live op NPO1.

Rest ons nog de Nederlandse selecties en hun buitenlandse cocncurrentie met je door te nemen. Dat doen we hieronder per categorie.

Mannen elite

Bij de mannen zal natuurlijk vooral gekeken worden naar Mathieu van der Poel. Met ook Wout van Aert aan de start is hij de enige Nederlander die kan winnen op het parkoers in Hoogerheide. Wellicht dat de anderen nog iets kunnen uitrichten als MvdP in de achtergrond verzeild raakt. De andere renners: Lars van der Haar, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar.

Buitenlandse favorieten: daar kunnen we kort over zijn, dat is natuurlijk Wout van Aert.

Vrouwen elite

Bij de vrouwen elite kan Nederland enkel verliezen. De grote favorieten zijn Puck Pieterse en Fem van Empel, maar ook Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Denise Betsema, Annemarie Worst en natuurlijk uittredend kampioene Marianne Vos kunnen op een goede dag meedoen om de WK-titel. De rest van de selectie bestaat uit Inge van der Heijden en Aniek van Alphen.

Buitenlandse favorieten: daar kunnen we ook kort over zijn, die zijn er niet.

Beloften mannen

Thibau Nys mag dan de topfavoriet zijn, maar twee Nederlandse beloften hebben aangetoond dat ze eventueel kunnen strijden om de WK-titel: toptalent David Haverdings en Nederlands kampioen Tibor del Grosso. De selectie wordt gecompleteerd door Danny van Lierop, Bailey Groenendaal, Lucas Janssen en Luke Verburg.

Buitenlandse favorieten: Thibau Nys dus, maar met bijvoorbeeld Emiel Verstrynge en Witse Meeuwsen hebben de Belgen meer ijzers in het vuur.

Beloften vrouwen

Bij de beloften vrouwen staat vooraf al zo’n beetje vast dat Shirin van Anrooij gaat winnen. Ze zou ook meedoen om de zege bij de elite, maar heeft gekozen om voor de trui te gaan bij de beloften. Daarnaast rijden Leonie Bentveld, Larissa Hartog, Mirre Knaven en Iris Offerein voor Nederland.

Buitenlandse favorieten: het is in de schaduw van Shirin van Anrooij, maar ook de Britse Zoe Bäckstedt, de Luxemburgse Marie Schreiber en de Française Line Burquier komen goed voor de dag. Die laatste bleef Van Anrooij op het EK zelfs voor.

Junioren mannen

Bij de junioren rijdt ook weer een aantal zeer talentvolle renners rondt. Guus van den Eijnden, Senna Romeijn en Keije Solen doen standaard mee met de juniorentop, terwijl ook Floris Haverdings op een goede dag mooie dingen laat zien. De laatste twee plekjes gaan naar Jelte Jochems en Mika Vijfvinkel, die ook zomaar eens goed voor de dag zou kunnen komen.

Buitenlandse favorieten: de Belgen.

Junioren vrouwen

Tot slot zijn daar de junioren vrouwen, waar Nederland met Lauren Molengraaf een van de topfavorieten in de ploeg heeft. De andere namen aan de start in Hoogerheide: Bloeme Kalis, Fee Knaven, Puck Langenbarg, Sara Sonnemans en Roxanne Takken.

Buitenlandse favorieten: de Canadese zusjes Holmgren kunnen het Molengraaf soms nog een beetje lastig maken.

Mixed relay

Bij de mixed relay komt er voor ieder land uit iedere categorie één iemand aan de start die een rondje rijdt. Voor Nederland nemen Lauren Molengraaf (junior vrouwen), Guus van den Eijnden (junior mannen), Leonie Bentveld (U23 vrouwen), Tibor del Grosso (U23 mannen), Fem van Empel (Elite vrouwen), Ryan Kamp (Elite mannen) de honneurs waar. Nederland is de topfavoriet.

Buitenlandse favorieten: uiteraard, de Belgen..

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...