Aniek van Alphen moet in extremis afhaken voor WK veldrijden, Manon Bakker neemt haar plaats in

Zoek straks niet naar Aniek van Alphen. De 24-jarige renster van 777 heeft op de vooravond van het WK beslist om haar deelname af te zeggen.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

De KNWU meldt in een persbericht op haar website dat Van Alphen zich niet fit voelt en huiswaarts is vertrokken. Nederlands bondscoach Gerben de Knegt heeft toestemming gekregen van de UCI om Manon Bakker, die op de reservelijst stond, te laten invallen.

Van Alphen mist zo ook haar allereerste WK bij de dames elite, aangezien ze vorig seizoen niet opgenomen werd in de selectie voor Fayetteville. Twee jaar geleden reed ze bij de beloften in Oostende nog naar zilver.

Bakker haalde in eerste instantie de selectie niet en daar baalde ze wel van. Zij mag nu in extremis toch nog haar valiezen pakken. Ze haalde het voorbije seizoen haar beste resultaat door in Val di Sole naar een derde plek te rijden.

Van Alphen is al de tweede Nederlandse renster die verstek moeten laten gaan voor het WK. Onlangs liet Marianne Vos weten haar wereldtitel niet te zullen verdedigen vanwege een vernauwing in de bekkenslagader.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022