Vanthourenhout en Sweeck leggen zich niet zomaar neer bij brons: 'Kunnen Mathieu doen panikeren'

Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zijn hyperambitieus naar aanloop van het WK en zien misschien wel een kans om beter te doen dan een bronzen medaille.

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 mixed relay

Mathieu van der Poel en Wout van Aert staan straks als absolute topfavorieten aan de start van het WK in Hoogerheide. Beide heren zijn uiteraard ook de onbetwiste kopman binnen hun selectie, al zijn de Belgen ervan overtuigd dat ze niet helemaal kansloos zijn.

Laurens Sweeck

"Op papier is misschien alleen het brons mogelijk, maar daar gaan we ons niet zo gemakkelijk bij neerleggen", vertelt een ambitieuze Laurens Sweeck tegen hln. Hij beseft uiteraard dat Van Aert hun sterkste pion, maar ziet toch ook kansen voor de andere Belgen. "Het zou zomaar kunnen dat Wout en Mathieu niet van elkaar afraken en dat de cross dan een andere wending krijgt. Dat is voor ons het moment om aan te vallen. Ik verwacht in de eerste ronden veel gedrum en akkefietjes."

Michael Vanthourenhout

Ook de Europese kampioen, Michael Vanthourenhout heeft zich niet zomaar gewonnen. "We moeten eerst en vooral zorgen dat we niet in Wouts weg rijden en hem steunen. Maar er zullen ook voor ons kansen liggen, en dan is het aan ons om die te grijpen."

"De momenten waarop het stilvalt, daar moeten wij van profiteren. Als we dan met meerdere Belgen samen zitten, kunnen we misschien zelfs Mathieu doen panikeren en daar profiteert Wout dan ook van."

Eli Iserbyt

Iserbyt blijft er nuchter bij. "Op papier is de wereldtitel mogelijk, maar in realiteit is het een utopie. Als Wout en Mathieu dan naar elkaar kijken, is er iets mogelijk voor mij, maar zelfs als ik met hen de laatste ronde in ga, kloppen ze mij altijd in de sprint."

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos Ā© 2023