WK Hoogerheide | Shirin van Anrooij doet zichzelf wereldtitel cadeau: 'Vanavond feestje bouwen in Antwerpen!'

Shirin van Anrooij had nog een rekening te vereffenen met de beloftencategorie en dat deed ze! Op haar verjaardag pakte ze de wereldtitel.

World Championships Cyclocross 23 vrouwen U23

Op een al bijna helemaal volgepakt WK-parkoers in Hoogerheide was Shirin van Anrooij de enige topfavoriete in de beloftencategorie. De Zeeuwse die ook bij de elite podiumkandidaat zou zijn kon eigenlijk alleen maar verliezen.

Na een matige start nam de jarige Van Anrooij (ze is 21 geworden) al in de eerste ronde de leiding. Alleen Zoe Bäckstedt kon in eerste instantie volgen. Maar in de klim van de tweede ronde zette de Zeeuwse nog eens aan en was het gaatje geslagen. Op start/finish na ronde twee had ze zes seconden.

Die voorsprong breidde ze in de volgende vier rondes stukje bij beetje uit zodat ze in stijl afscheid kon nemen van de beloftencategorie: met de regenboogtrui. Uiteindelijk had Van Anrooij een voorsprong van 33 seconden.

Reactie Van Anrooij

Na afloop was de jarige Jet uiteraard blij met het cadeau dat ze zichzelf had gegeven in de vorm van een wereldtitel.

"Het was perfect! Ik had mezelf zoeveel druk opgelegd. Had alleen het gevoel dat ik kon verliezen. Dus ik ben nu zo blij. M'n keuze voor de beloften was de juiste, zeker ook omdat Fem gisteren zo sterk was. Nu kan ik lekker m'n verjaardag vieren. Eerst uit eten met de familie en dan een feestje bouwen in Antwerpen!"

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023