WK Hoogerheide | Mathieu van der Poel klopt Wout van Aert in sprint en is wereldkampioen!

Iedereen verwachtte een duel en het werd wat een duel. Een prachtig duel dat eindigde in een machtige sprint die Mathieu van der Poel won!

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Het duel waar we allemaal op wachtten, barste op een bomvol parkoers in Hoogerheide in alle hevigheid los. En het stelde zeker niet teleur. Mathieu van der Poel en Wout van Aert maakten er een echte crossshow van op het WK!

Mathieu van der Poel liet er in de eerste ronde al direct geen gras over groeien en liet op de helling zien er een harde koers van te willen maken. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis lanceerden hem als het ware en na die lancering was het gat tussen De Grote Twee en de rest direct geslagen: zestien seconden.

In het vervolg van de koers reden Van der Poel en Van Aert een veredelde koppeltijdrit, waarbij de Nederlander een nét iets betere indruk maakte. Hij deelde een paar speldenprikjes uit op het korte klimmetje (viel al aan op de brug) en bij de balken. Maar Van Aert verloor nooit echt het contact.

Het was dus wachten op de laatste ronde. Daarin ging het tempo uiteraard weer flink omhoog en was het wachten op de cruciale passages. Op de helling gebeurde er niks en bij de balken deed Van der Poel verrassend ook niks. Sprinten op de weg dus!

Van der Poel koos ervoor uit het wiel van Van Aert te sprinten en was katterap weg uit dat wiel op de hellende aankomststrook. Hij had meteen een gaatje en dat kon de Belg niet dichten. De vijfde regenboogtrui in het veld is binnen voor Mathieu van der Poel!

Cyclocross
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023