📸 Drama maar nipt vermeden: Mathieu van der Poel botste met fotograaf tijdens wedstrijd

Het scheelde niet veel of een incident met een onoplettende fotograaf had Mathieu van der Poel van een vijfde wereldtitel weerhouden...

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Een veiligheidszone tussen het parkoers en het publiek moest er voor zorgen dat er zich tijdens de wedstrijd geen incidenten konden afspelen tussen de renners en fans. Fotografen konden echter wel in die veiligheidszone staan en dat liep bijna verkeerd af voor Mathieu van der Poel...

Een iets te enthousiaste fotograaf kwam tijdens de wedstrijd namelijk heel erg dicht bij de renners staan en zag plots Van der Poel op hem knallen. Die kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf, maar dit incident had veel erger kunnen aflopen!

Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023

Van der Poel zal er naar alle waarschijnlijk niet van wakker liggen. Een paar ronden later sprintte hij namelijk naar zijn vijfde wereldtitel in het veld, na een episch duel met Wout van Aert.

Van der Poel neemt nu een weekje rust, waarna hij over een maand alweer in actie komt op de weg. Op 4 maart rijdt hij de Strade Bianche en ook zijn eeuwige rivaal zal er opnieuw bij zijn!

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023