Jonas Rickaert plaatst venijnige tweet na WK Hoogerheide: 'Zit die nu in de verkeerde ploeg?'

Jonas Rickaert haalt even z'n gram namens Alpecin-Deceuninck na de wereldtitel van Mathieu van der Poel in Hoogerheide..

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Mathieu van der Poel greep gisteren in de sprint de wereldtitel veldrijden na een beklijvend duel met Wout van Aert. In z'n eigen Hoogerheide beloonde MVDP zichzelf met zijn vijfde regenboogtrui in het veld na toch wel een moeilijke winter waarin zijn rug weer opspeelde in de kerstperiode.

In die tijd was er in de media uiteraard veel te doen over hem, maar ook over zijn ploeg. Onder andere Thomas Dekker zei dat Van der Poel misschien eens een andere ploeg moest opzoeken. De Noord-Hollander sprak zich in niet mis te verstane woorden uit over de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Hij had het zelfs over een een stelletje amateurs.

Dat is bij de mensen van Alpecin-Deceuninck ook aangekomen, want Jonas Rickaert, een goede wielervriend van Mathieu van der Poel en al jaren in dienst van de ploeg, plaatste een paar minuten na de sprint in Hoogerheide een venijnig tweetje.

Het waren maar acht woordjes, maar er zat een hoop meer achter. Zit die nu echt in de verkeerde ploeg?, schreef Rickaert om 16.18 uur...

Rickaert maakt zelf een moeilijke periode in z'n loopbaan door. De sprintaantrekker kreeg te maken met een helaas bekende wielerkwaal: een beknelde liesslagader. Hij werd daar inmiddels al twee keer aan geopereerd en is nu weer op de weg terug. Wanneer hij weer kan koersen is nog niet duidelijk. Mathieu van der Poel zien we weer terug in de Strade Bianche.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023