🎥 Au! Canadees trekt vinger weer in de komt tijdens WK veldrijden en stapt meteen weer op de fiets

Hier krijgt de term 'trek 's aan m'n vinger' toch wel een andere lading.. Alleen al kijken naar de beelden van Michael van den Ham doet al pijn!

World Cup cyclocross Zolder 2019

Alle aandacht ging gisteren tijdens het WK voor de mannen elite - terecht - uit naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar dat wil niet zeggen dat er in de achtergrond met andere deelnemers niks bijzonders gebeurde. Zo trok de Canadees Michael van den Ham (met Nederlandse roots..) de aandacht.

Hij bewees maar weer eens dat wielrenners keihard zijn. Van den Ham kwam tijdens de koers ten val en daarbij ging zijn vinger uit de kom. Een vervelende kwetsuur, maar voor de Canadees niks onoverkomelijks, zo bewees hij..

Onverschrokken en alsof het de normaalste zaak van de wereld is - misschien had hij het ook al wel vaker (letterlijk) aan de hand gehad - zette hij de vinger weer op de juiste plek om zijn weg weer te kunnen vervolgen.

De Canadees kon de koers uiteindelijk niet uitrijden, maar dat had niks met zijn vinger te maken. Vanwege de 80 procent-regel werd hij uit de wedstrijd genomen (zodat Van Aert en Van der Poel geen 'last' van hem en andere achterblijvers hadden). Hij is wel in de uitslag opgenomen met een 33ste plaats.

Pelotonpraat
  • Heusden - Zolder - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Michael van den Ham (Can) pictured during the seventh leg of the menÕs elite UCI cyclo-cross World Cup 2019 cross, on December 26, 2019 in Heusden Zolder, Belgium - photo Anton Vos/Cor Vos © 2019