🎥 Wat zit er allemaal in een etenszakje? Een verzorger van Astana laat het zien

Santos Tour Down Under - etappe 1 - 2011

Het is een van de dingen die wielrennen wielrennen maakt, want je ziet het in geen enkele andere sport: dat ergens halverwege de wedstrijd alle deelnemers een flinke zak met eten kunnen aanpakken. Het etenszakje hoort echt bij de wielercultuur.

Maar wat zit er nou eigenlijk precies in zo'n etenszakje? De afgelopen jaren is voeding ontegenzeggelijk een veel belangrijker deel van de sport geworden. We weten dat bij veel ploegen het eten voor en na de koers letterlijk op de gram af wordt afgewogen op de persoonlijke behoefte van een renner.

Maar van de etenszakjes voor onderweg weten we minder. Een verzorger van Astana liet daarom eens zien wat er bij hun ploeg nu in zo'n zakje zit.

Mark Cavendish treft dit aan als hij zo'n zakje aanpakt: een bidon met dorstlesser/energiedrank, een bidon water, een rijstchocoladecakeje, een klein broodje met jam, een klein broodje met ham en Philadelphia-kaas, een isotonengeld, een gel met cafeïne, een fruitgel en een muesli/havermoutreep.

Naast Mark Cavendish rijdt ook Cees Bol dit jaar in de kleuren van Astana. De Noord-Hollander was in de Saudi Tour al een paar keer dichtbij de zege. Met Simone Velasco warne ze al wel aan het feest in de Ronde van Valencia. Hij won daar de derde etappe.

Pelotonpraat
  • Wessel van Keuk/Cor Vos ©2011