📸 Designer ontwerpt heerlijk (helaas fictief) LEGO-shirt voor Scandinavische ploeg Uno-X

Dit LEGO-shirt moet er komen! Wat een heerlijk shirt. Dus kom op LEGO, stap in de wielersport en laat dit gebeuren...

Heap of Lego Blocks

Wij zijn bij Wieler Revue wel gecharmeerd van de ontwerpen die Stijn Dossche onder de naam van zijn bureau Stycle Design op Instagram post. Hij maakte al eens fictieve shirtjes voor alle WorldTour-ploegen gecombineerd met grote bedrijven (Jumbo-Ikea bijvoorbeeld) en een John Deere-QuickStep-shirt speciaal voor tractorliefhebber Yves Lampaert.

Dossche laat ook regelmatig zijn artistieke licht schijnen over wielershirts van bestaande ploegen en een poos geleden was Uno-X aan de beurt. De geelrode hardrijders uit Noorwegen doen dit jaar mee aan de Tour de France en rijden al een paar jaar rond in een behoorlijk iconisch shirt.

Naast het Noorse benzinestation bedrijf is de ploeg eigenlijk nog wel op zoek naar een tweede grote sponsor om het budget te vergroten. Dossche dacht eens na en kwam tot de conclusie dat een Scandinavische combine voor de hand ligt: het Deense LEGO.

Het levert een bijzonder origineel shirt in waarin de renners met liefde de nodige trainingsblokjes zouden doen (gheghe..)

De ontwerpen van Dossche zijn ook niet onopgemerkt gebleven in het profpeloton en specifieker, bij de profploegen. Want de shirtjes waar Intermarché-Circus-Wanty en Israel-Premier Tech dit seizoen in rijden zijn door hem ontworpen. Voor Israel-Premier Tech ontwierp hij ook al het speciale Tour-shirt waar ze de afgelopen Ronde van Frankrijk in reden.

Pelotonpraat
  • Beeld: iStock