QuickStep-John Deere-shirtje ontworpen voor boerenzoon Yves Lampaert

Een designer ontwierp uit bewondering voor boerenzoon Yves Lampaert een speciaal John Deere-shirt. Het shirt mag er zijn, toch?

Tour de France 2022 stage 1

De wielerploeg van Patrick Lefevere zal komend seizoen door het leven gaan als Soudal-QuickStep aangezien Soudal de overstap maakt van Lotto naar het team van kopman Remco Evenepoel. Als het aan een designer had gelegen dan was tractorbedrijf John Deere ingestapt, vooral om Yves Lampaert te eren.

Stijn Dossche post op Instagram onder de naam van zijn designbureau stycle.design veel alternatieve wielershirtjes (hierrrrr heel mooi eerder werk van 'm) en spciaal voor Yves Lampaert ontwiero hij nu ook een fictief QuickStep-John Deere-shirtje.

Wie de wielerwereld een beetje volgt, weet namelijk dat Lampaert een boerenzoon is die enorm fan is van het tractorbedrijf. Na het winnen van de proloog in de Tour zei de geëmotioneerde Belg hoe bijzonder het was om als 'just a simple farmer son' in het geel te staan.

Lampaert post ook regelmatig foto's van zichzelf op een John Deere en is het boegbeeld van een campagne om (landbouw)verkeer en fietsers beter op elkaar te laten letten.

Dossche schrijft bij zijn post van het zeer geslaagde shirtje dat hij het speciaal voor Lampaert heeft gemaakt omdat het zo'n bescheiden gast is die voor de leukste interviews en quotes zorgt. Zijn we het helemaal mee eens. En Lampaert vindt het shirt ook mooi, want hij reageerde met een hartje op het ontwerp van Dossche.

Overigens bestaat er een echt John Deere-team. Het clubteam van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen gaat door het leven als John Deere-NWVG en rijdt in prachtige groene John Deere-shirts rond. Misschien kunnen ze Lampaert aantrekken..?

Yves Lampaert is officieel namelijk nog niet in het bezit van een getekend contract voor volgend seizoen bij de ploeg van Lefevere, maar mondeling zijn ze er al wel uit: de West-Vlaming rijdt nog minimaal een seizoen bij Soudal-QuickStep.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022