Marianne Vos ondergaat deze week ingreep aan vernauwde liesslagader (maar trainde ondertussen flink door)

Marianne Vos moet geopereerd worden, maar er is ook goed nieuws. Ze ligt er maar heel kort uit en trainde ondertussen flink door (met een rit van 7 uur!). Ze legt uit hoe het zit.

European Championships Cyclocross 22 women

Marianne Vos won één cross afgelopen winter, maar kwam nooit echt goed uit de verf in haar regenboogtrui. De reden daarvan bleek een vernauwde liesslagader. Een vervelend wielerkwaaltje waar bijvoorbeeld ook Sam Oomen mee te kampen had.

Haar mannelijke collega bij Jumbo-Visma had er lang last van, maar bij Vos lijkt het zo'n vaart niet te lopen. Ze legt op Instagram uit dat ze daarna tien dagen moet rusten. "En ik kan niet wachten om daarna weer op de fietst te stappen in voorbereiding op de eerste wedstrijden van het seizoen", zegt ze.

Op de foto bij het bericht verraadt de achtergrond dat ze niet in Nederland is. Vos trok namelijk nadat ze bekendmaakte haar crossseizoen te staken naar de Costa Blanca om flink te trainen.

Met en zonder ploeggenoten werkte ze een paar lange ritten af. Vorige week sloot ze bijvoorbeeld af met een monsterrit van 185 kilometer en bijna 3000 hoogtemeters. Ze zat daarbij zo'n zeven uur op de fiets. Dus een erg grote achterstand in haar conditie zal ze straks vermoedelijk niet hebben.

De Strade Bianche komt waarschijnlijk nog wat te vroeg op 4 maart, maar Vos ze kan zich wel richten op de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race, die ze in 2021 op haar naam schreef. Vos verlengde onlangs haar contract bij Jumbo-Visma met twee seizoenen tot en met 2025.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022