Ambitieuze Pidcock start vol goede moed aan wegseizoen: 'Hij kan overal meedoen om de overwinning'

Tom Pidcock begint deze week aan het wegseizoen, de Britse alleskunner maakt zijn opwachting in de Volta ao Agarve. (15-19 februari).

Volta Algarve 2023-1

De 23-jarige coureur van INEOS Grenadiers is vastberaden om revanche te nemen voor een wisselvallig 2022. "Van de Omloop tot en met Luik-Bastenaken-Luik wil hij overal meedoen voor de winst", vertelt zijn trainer Kurt Bogaerts tegen Het Laatste Nieuws.

Het cross-seizoen verliep voor Pidcock allesbehalve naar wens. De resultaten vielen tegen en hij koos er zelfs voor om zijn regenboogtrui niet te verdedigen. Een beslissing die veel ophef veroorzaakte. "Op zo'n mooi parkoers is Tom er altijd graag bij, maar de planning was nu ietwat ongemakkelijk omdat het WK een week later gepland stond dan vorig jaar."

De jonge Brit en zijn trainer hebben dit jaar dus alles in dienst gesteld van het wegseizoen. "Hij heeft een lang voorjaar voor de boeg, daar moet je een aantal funderingen voor leggen. Daar gaf hij de prioriteit aan", aldus Bogaerts.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is Pidcock met zijn ploeg op trainingskamp geweest op Mallorca en daarna verbleef hij nog een paar dagen met zijn trainer in Dénia. Bogaerts en zijn pupil hebben in elk geval niks aan het toeval overgelaten. "Het was de allereerste keer dat hij in zo'n hoogtekamer sliep. In een blok van drie weken hebben we ervoor proberen te zorgen dat zijn conditie gedurende een langere periode goed is."

Geen echte hoofddoelen

Desondanks hoeven we in de Volta ao Algarve nog geen grote daden te verwachten van Pidcock. Wegens maagproblemen en een ongelukkige valpartij in het voorseizoen, is het basisniveau nog niet ideaal. Maar Bogaerts is vol vertrouwen voor de rest van het jaar. "Er is nu nog geen sprake van prestatiedruk, het is belangrijk dat hij gedurende het seizoen verder gaat groeien."

Maar wie weet kunnen we in de Omloop de eerste glimp opvangen van een Pidcock in topvorm. "Als je een week later goed wil zijn in Strade Bianche, is een aardig niveau daar toch wel noodzakelijk. Pidcock heeft voor dit seizoen nog geen echte hoofddoelen gesteld. "Hij is ontzettend veelzijdig en kan daarom tot en met april overal meestrijden om de overwinning", vertelt Bogaerts.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023