Remco Evenepoel blij met zege in ploegentijdrit UAE Tour: 'Te gek om met seconde verschil te winnen!'

Soudal-Quickstep, de ploeg van Remco Evenepoel, schreef dinsdag de ploegentijdrit in de UAE Tour op haar naam. De Belg was na afloop heel blij met de onverwachte zege.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 7

Soudal-Quickstep was dinsdag nipt de snelste in de ploegentijdrit van de UAE Tour. De formatie van kopman Remco Evenepoel was één seconde sneller dan het verrassende EF-Education First.

Na afloop blikte de Belg terug op de overwinning. "We hadden niet verwacht dat we onder EF zouden komen, onze focus lag voornamelijk op de klassementsmannen. Maar het is te gek om deze ploegentijdrit met een seconde verschil te winnen."

De laatste ereplaats was voor INEOS Grenadiers, zij kwamen drie seconden te kort ten opzichte van de winnaars. Dankzij de bonificatieseconden aan de finish is Lucas Plapp de nieuwe klassementsleider.

"Vooraf had ik niet verwacht vandaag de leiderstrui aan te kunnen trekken, maar het is een mooie bijvangst na de uitstekende teamprestatie. We staan er goed voor en ik kijk uit naar een mooi gevecht de komende dagen", aldus de talentvolle Australiër.

De klassementsrenners kunnen woensdag hun borst natmaken. De welbekende Jabel Jais  (21,1 kilometer aan 5,4 procent) staat dan op het programma. Deze lange woestijnklim is een goede indicatie voor de vorm van de klimmers.

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023