UAE Tour: Soudal Quick-Step 1 seconde sneller in ploegentijdrit dan EF Education-EasyPost

Het was een nipte finish in de ploegentijdrit van de UAE Tour, maar Soudal Quick-Step was net iets sneller dan EF Education-EasyPost.

UAE Tour 2023 men 2023 stage-1

Normaliter kent de UAE Tour een individuele tijdrit, maar dit jaar is er gekozen voor een ploegentijdrit. In de beginfase was het interessant om te zien hoe UAE Team Emirates zou presteren, omdat zij met Jay Vine en Adam Yates twee van de topfavorieten in de gelederen hebben. Zij verloren gisteren in de waaiers al een kleine minuut op die andere topfavoriet: Remco Evenepoel.

De renners van UAE Team Emirates zullen smachten naar de bergetappes, want ook in de ploegentijdrit moesten ze de nodige ploegen voor zich dulden. De ploeg zette weliswaar een eerste richttijd neer, maar al snel dook EF Education-EasyPost - zonder uitgesproken kopman - onder de tijd van UAE Team Emirates. Die tijd bleef lang staan, want onder meer Team DSM en Team Jayco-AlUla kwamen aan de finish net te kort.

Het wachten was vervolgens op favorieten Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers, Bahrain-Victorious en vooral Soudal Quick-Step. De Nederlandse ploeg kwam er niet aan te pas, en ook INEOS Grenadiers moest aan de meet twee seconden toegeven op EF Education-EasyPost. Aangezien ook Bahrain-Victorious en Soudal Quick-Step langzamer onderweg waren, leek een grote verrassing in de maak.

De laatste twee teams moesten een konijn uit de hoge hoed toveren in het tweede gedeelte, en dat lukte Soudal Quick-Step uiteindelijk. In het tweede gedeelte maakte de ploeg van Evenepoel liefst elf seconden goed, waarna ze aan de finishlijn één seconde sneller waren dan EF Education-EasyPost. Evenepoel staat nu tweede in het algemeen klassement, in dezelfde tijd als Luke Plapp.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023