🎥 Waaiervorming in UAE Tour prachtig in beeld: Kooij net wel mee, andere Jumbo sprint voor z'n leven maar kan niet volgen

Hoe een waaier gevormd wordt en hoe hard het is? Dat kun je perfect zien in deze helikopterbeelden uit de UAE Tour!

UAE Tour 2023 men 2023 stage-1

De eerste etappe van de UAE Tour werd gekenmerkt door waaiers. De ronde in de woestijn staat erom bekend en ook deze keer was het dus alweer snel raak. Uiteindelijk bleef er maar een groepje van tien man over met alleen maar klassementstoppers en sprinters (of lead-outs).

Tim Merlier won uiteindelijk zeer nipt voor Caleb Ewan (het verschil was 0,00028 seconden, op de fotofinish ziet dat verschil er zo uit). Voor de sprint was Remco Evenepoel eerst een van de aanstichters van het waaiergeweld en Velon zette een mooi filmpje op Instagram waarop je die beslissende waaiervorming mooi kunt zien.

Van boven zie je dat Lukas Plapp een ultieme inspanning doet om bij het elitegroepje te komen. Dat lukt en Olav Kooij rijdt in zijn wiel ook mee, maar daarachter sprint een andere Jumbo-renner - wij vermoeden dat het Tosh van der Sande is - voor z'n leven om mee te komen.

Maar de waaierwereld is een harde wereld en het lukt hem niet. Een half metertje wordt een meter en weg is de waaier...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Velon CC (@veloncc)

Vandaag is de kans op waaiers in de UAE Tour niet zo heel groot, want de tradiotionele aankomst op de Jebel Jais staat op de planning. Morgen is er weer een kans voor de sprinters, maar in de UAE Tour ligt in vlakke ritten ook altijd het waaiergevaar op de loer, dus wellicht krijgen we nog meer van dit soort mooie beelden voorgeschoteld.

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023