Thomas De Gendt geen fan van UAE Tour: 'Hogere hartslag als ik op Playstation GTA speel'

Thomas De Gendt met een interessant interview waarin hij zegt conditie te verliezen in de zandbakkoersen. Met hartslag 100 in het peloton..

2023 Tour of Oman stage-3

Met de Tour of Oman en de UAE Tour is Thomas De Gendt aan een woestijndubbel bezig, maar dat bevalt de Vlaamse veteraan maar matig. Het gaat hem in het peloton veel te traag in de woestijn. Het is allesbehalve een goede voorbereiding op het seizoen, zo stelt hij.

"Ik verlies hier conditie", gooit hij de knuppel bij Sporza en HLN in het hoenderhok. "Ik in het wiel de hele tijd met een hartslag van 100 rond. Daar bouw je geen conditie mee op. Ik vind dat verloren dagen. Ik verveel me hier steendood. Mijn trainingen thuis zijn aan hogere wattages dan de koersen hier."

De droogkomische De Gendt vervolgt met een wel heel bijzondere alternatieve training. "Dan kan je even goed thuis in de zetel PlayStation spelen. Ik heb een hogere hartslag als ik online GTA speel en als ik een wedstrijdje aan het winnen ben."

Daarom pakte De Gendt het gisteren anders aan. Hij ging vóór het peloton rijden. "We waren eigenlijk een beetje aan het spelen toen we bidons gingen halen. Ineens reden we door, maar na de tussensprint gingen ze met z'n drieën aan de kant en maakte ik er nog een goede training van."

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023