📸 Thijs Zonneveld showt zijn nieuwe fiets van BEAT (en mensen denken dat het de oude van B&B zijn..)

Een prachtige machine voor Thijs Zonneveld en de andere renners, maar er zijn mensen die denken dat het tweedehands fietsen zijn.. (en we hebben het even gecheckt).

Thijs Zonneveld verraste een tijdje geleden vriend en vijand (Lefevere, Vinokoerov..) door met de mededeling te komen dat hij weer professioneel ging koerse. Hij tekende bij het contintentale BEAT Cycling, een ploeg naar zijn hart omdat het echt een fietsclub is die de structuur van de wielerwereld wil veranderen.

Mooie principes, maar fietsen begint natuurlijk met.. een fiets! Dat deden de mannen en vrouwen van BEAT vorig jaar op een Koga, maar nu is het team geswitcht naar KTM.

Die fietsenleverancier was vorig jaar nog in het peloton actief als de leverancier van het ter ziele gegane B&B Hotels. Als Thijs Zonneveld een foto op Twitter plaatst van zijn nieuwe machine zijn er dan ook mensen die denken dat, gezien de groene kleurstelling, het de oude fietsen van dat team zijn.

Zowel B&B vorig jaar als BEAT rijden in het groenzwart, dus de veronderstelling is niet zo gek. Maar de mooie paintjob is toch echt speciaal voor BEAT gemaakt - al was het maar omdat het mislukte nieuwe B&B van Jerome Pineau dit seizoen op BMC's zou gaan rijden.

En die van vorig jaar zag er toch ook wat anders uit. We hebben even een foto van Pierre Rolland op zijn KTM opgesnord. De voorvork is bijvoorbeeld helemaal groen.

Photo: William Cannarella/Cor Vos © 2022

De factcheck zegt dus: de stelling van twitteraar Arnaud Driessen is NIET WAAR.. We zien Thijs op z'n nieuwe wegfiets in eerste instantie in twee wegkoersen: de Volta Limburg Classic en de Scheldeprijs.

Daarnaast is hij veel offroad actief. Hij werd vorige week al derde op het NK strandracen (Jules de Cock van BEAT won) en hij gaat ook veel gravelen.

Pelotonpraat
  • Beeld: BEAT Cycling