Tiesj Benoot geniet van overmacht Jumbo-Visma: 'Eerste keer in mijn loopbaan dat ik alles aan de ploeg kan overlaten'

Jumbo-Visma was in Omloop Het Nieuwsblad indrukwekkend. Ze namen de koers in handen en wonnen met Dylan van Baarle.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

Nathan Van Hooydonck en Jan Tratnik gooiden de koers al vroeg open, en uiteindelijk was het Dylan van Baarle die het afmaakte in Ninove. Tiesj Benoot na afloop tegen Sporza: "Ik denk dat we bewezen hebben dat we meerdere renners konden winnen. Het is nog altijd moeilijk om het te doen, want niemand heeft ons ook geholpen om vanaf het begin op kop te rijden."

Jumbo-Visma stond met een ploeg aan de start waarvan weinig renners competitie in de benen hadden. Zij kwamen haast direct van de Teide. "Dit is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik alles kan loslaten en weet dat ik goed ga zijn als ik doe wat gezegd wordt. Anders ga je toch individueel op zoek naar verbeterpunten. Qua voeding was het iets anders op Tenerife wel, want er was geen chef mee. Die mag de keuken daar niet in, dus het was alleen pompoensoep, haha."

Kracht van de ploeg

Winnaar Van Baarle vertelde al dat Jumbo-Visma zelfs boven INEOS Grenadiers staat wat betreft voeding. Benoot: "Ik ben een renner die kritisch is, maar nu is dat zelden nodig. De verantwoordelijkheid wordt wel telkens bij de renners gelegd als je iets anders wil doen. Dan volg je je eigen plan. Het is zo motiverend dat iedereen het doet en je ziet dat je resultaat behaalt."

Vervolgens werd nog gevraagd naar nummer twee van Omloop Het Nieuwsblad: Arnaud De Lie. Benoot was onder de indruk van de twintigjarige Waal. "De Lie was een van de redenen dat we vroeg moesten beginnen. Als we wachten tot de Muur is het sprinten voor de overwinningen en dan is hij er zeker bij. Ik denk dat hij vandaag ook meedoet voor de winst met een iets betere ploeg."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023