🎥 Puck Pieterse haar 'road to roadie': commentaar geven bij sprintje waar Van Empel wint van man en 'leren afdalen'

Puck Pieterse staat vandaag voor haar debuut als wegrenster. Ze deed een spoedcursus en dat leverde leuke foto's en filmpjes op (met Fem van Empel)!

Na het eer geslaagde crossseizoen focust Puck Pieterse zich vooral op het mountainbiken, waarin ze zich wil plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Maar net als Fem van Empel (en uiteraard ook Shirin van Anrooij) kijkt ze voorzichtig ook wat ze waard is op de weg.

Voor Pieterse is dat best een grote ontdekkingsreis, want ze reed nog niet veel wedstrijden op de weg. Wie bij ProCyclingStats haar naam aanklikt en bij de uitslagen kijkt, ziet alleen het NK bij de junioren van 2019, waarin ze tiende werd (een plekje achter ene S. Van Anrooij, overigens..)

Vandaag start ze namens de Fenix-Deceuninck, de vrouwenwegploeg van de gebroeders Roodhooft, in de Vlaamse koers De Omloop van het Hageland. De voorbije twee weken stonden op Strava dus, enigszins met een knipoog, op het worden van een wegrenster: Puck Pieterse haar road to roadie.

Ze legde aardig wat kilometers af rond haar woonplaats Amersfoort, vaak in het gezelschap van mannen van de Jumbo-Visma Academy en James Potter, een belofte die voor Sensa-Kanjers voor Kanjers rijdt, maar ook met... Fem van Empel.

Zo reed ze samen met Van Empel en twee mannen over de Veluwe. Daarbij sprintte Van Empel tegen één van de twee mannen voor wie de koffie en taart moest betalen. Puck doet als een volleerde Renaat Schotte het commentaar en Fem wint! (Scroll voor de bewegende beelden naarrechts in de Strava-post en zet je geluid aan)

SuperPuck

Maar haar 'Road to roadie'-traject begon bij het begin. Met haar zus Isa de fijne kneepjes van het afdalen onder de knie krijgen. Of, zoals iemand in de reacties zegt: SuperPuck, als woordspeling op de Supertuck-houding.

Of de spoedcursus 'Road to roadie' een succes is, zal dus vandaag blijken in de Omloop van het Hageland. Pieterse heeft de jonge en sterke Belgische Julie De Wilde daarin als ploeggenotes. Concurrentes zijn bijvoorbeeld Floortje Mackaij, Martia Bastianelli en... ene Lorena Wiebes.

Achtergrond
  • Beeld: Strava Puck Pieterse