🎥 Belgische wielrenner filmt hoe vrachtwagen niet uitwijkt en hij zelf de berm in moet

Helaas is het filmpje dat je hieronder gaat zien maar al te herkenbaar voor veel wielrenners: een vrachtwagen die van geen wijken wil weten!

Freight Transportation

Het voorjaar komt eraan en dus ontwaken ook veel wielrenners uit hun winterslaap (jaja, de echte bikkels fietsen natuurlijk ook buiten door in de winter..). We trekken er weer op uit op ons stalen danwel carbonnen ros om heerlijke te genieten van de natuur en... helaas ook met de wat mindere kanten van de mensheid geconfronteerd te worden.

Een Belg ondervond het een poosje geleden bijna letterlijk aan den lijve. Hij fietste op een redelijk smalle weg en een vrachtwagen - of een camion, zoals Vlamingen het zo mooi noemen - kwam het tegemoet.

Het is dan gebruikelijk dat de vrachtwagen allereerst even wat snelheid mindert en niet doordendert alsof het Tom Pidcock in een afdaling is. Dat gebeurt in onderstaand filmpje al nauwelijks, maar de vrachtwagen wijkt ook niet eens uit; hetgeen toch ook wel de usance is.

Nu moest Koen Schrooten dus met z'n dunne bandjes op het laatste moment het skoekeloen in, terwijl de vrachtwagen over het asfalt doorreed. Bekijk hieronder het korte filmpje.

Heb je zelf weleens iets soortgelijks meegemaakt of een op andere wijze gevaarlijke verkeerssituatie waarbij jij als wielrenner moest vrezen voor je leven? Laat het ons weten op redactie@wielerrevue.nl! Misschien kunnen we eens een artikel maken over wat wij wielrenners allemaal moeten trotseren op de weg...

Pelotonpraat
  • Beeld: iStock