šŸŽ„ Puck Pieterse wheelieĆ«nd 'op de vlucht' voor politie in centrum Siena bij verkenning Strade (plus GoPro-beelden modderige gravelstroken)

Het Strava/YouTube-dagboek van Puck in Italiƫ laat in deel II een doldwaze politieachtervolging (en een wheelie) door het centrum van Siena zien... Ook bewegende GoPro-beelden van de (modderige) gravelstroken!

Puck Pieterse maakt haar debuut in de WorldTour en het zal niet onopgemerkt blijven. De Nederlands kampioen veldrijden start zaterdag in de Strade Bianche en dat leverde gisteren al modderbeelden van de ploeg op bij een verkenning van de gravelstroken in de regen.

Een dag later was het weer veel beter en verkenden Puck en haar ploeggenoten van Fenix-Deceuninck, zoals de vrouwenploeg van de gebroeders Roodhooft op de weg heet, de finale van de Strade.

En dus doken ze op in de smalle straten van Siena, waar de befaamde Via Santa Catarina het slotstuk van de gravelklassieker vormt. Op de Strava van Pieterse blijkt dat de politie nog niet helemaal klaar is voor de wielerinvasie...

Wheelie in de winkelstraat

Van die avonturen in het centrum van Siena (Na 4 minuten rijdt zal al wheelieënd door een winkelstraat..) en de de modderstroken van de dag ervoor maakte de Amersfoortse weer een mooi filmpje op haar veelgeprezen YouTube-kanaal.

Je krijgt een goed beel van hoe het is om op het soms wel erg hobbelige gravel te rijden. Piepende schijfremmen en zoals altijd een vrolijk alles aan elkaar babbelende Puck Pieterse!

Zaterdag ander weer

Zaterdag gaan we hoogstwaarschijnlijk wel totaal andere omstandigheden zien in de Strade Bianche, want vanaf nu schijnt de zon in Siena. Voor zaterdag staat er een weertje met wat zon en wolkjes en zo’n twaalf graden op het programma.

Pieterse liet zich afgelopen weekend in de Omloop van het Hageland al een paar keer van voren zien op de kasseien, maar een valpartij in de laatste 15 kilometer gooide roet in het eten voor een goede eindklassering.

In Italië rijdt ze in een internationaal gezelschap bij Fenix-Deceuninck, want naast landgenote Yara Kastelijn (die we ook kennen van de cross) krijgt ze het gezelschap van de Oostenrijkse Carina Schrempf en Christina Schweinberger, de Italiaanse Greta Marturano en de Britse Sophie Wright.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Puck Pieterse