🎥 Rensters Strade Bianche barbecuen op de fiets: eten vleesspiesjes van publiek

De bevoorrading in de Strade Bianche was uitstekend in orde! Rensters barbecueden lekker mee met fans langs de kant.. Heerlijke beelden, dit kan alleen in het wielrennen!

In het wielrennen is een bekend credo: altijd blijven eten en drinken. Doorgaans worden daar allerlei bijna niet weg te krijgen zoetigheden mee bedoeld, maar gisteren in de Strade Bianche voor vrouwen was het andere koek. Of andere vleesspies, eigenlijk..

Fans langs de kant waren op een grindstrook namelijk lekker aan het barbecuën geslagen en sloegen daarbij de passerende rensters niet over. In de kop van de koers sloegen ze uiteraard even over, maar bij de dames die hun werk al hadden gedaan en gewoon wilden uitrijden, ging zo'n Italiaanse spies er wel in.

Of het helemaal binnen de steeds wetenschappelijkere voedingsstrategieën van de wielerteams valt, is te betwijfelen. Maar zo'n Italiaanse lekkernij sla je toch ook niet af?

De renster van Cofidis houdt het keurig bij eentje, maar even later zie je in het filmpje hieronder een renster van Ceratizit-WNT met minstens drie van die spiesjes rondrijden. Geef haar eens ongelijk!

De mannen rijden vanaf vandaag en morgen Parijs-Nice en de Tirreno. Van die koersen zijn (nog) geen vrouwenversies. De eerste WorldTour-koers voor vrouwen is op zaterdag 11 maart de Ronde van Drenthe. Benieuwd of daar ook supporters Drentse droge worsten langs de weg staan uit te delen aan de rensters...

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Diego Ayús