'Vijand' Jos van Emden mengt zich in Vermeersch-rel met prikkelende tweet (en krijgt veel bijval van andere profs)

Gianni Vermeersch liet zich na afloop van de Strade Bianche van z'n slechtste kant zien. Het haalt bij Jos van Emden wat oud zeer omhoog. En veel andere profs begrijpen dat wel, zo te zien.

BEMER Cyclassics 2022

Gianni Vermeersch heeft er na de Strade Bianche van afgelopen zaterdag zeker geen vrienden bijgemaakt. De Belgische wereldkampioen gravel wilde er na afloop door zijn collega James Shaw van EF Education heen en gaf hem een duw.

James Shaw nieuwe beste vriend Van Emden

De Brit wees hem er fijntjes op dat ze voor een camera stonden en de hele wielerwereld kon zien wat hij deed. En dus zag ook Jos van Emden de tweet met het filmpje voorbij komen. De 38-jarige veteraan kon het niet laten het filmpje te retweeten met een paar prikkelende zinnetjes erbij.

Van Emden en Vermeersch hebben namelijk een geschiedenis. De Nederlander kwam in de Giro van 2021 zwaar ten val (hij lag vijf dagen in het ziekenhuis) en volgens hem kwam dat door het gevaarlijke gedrag van Vermeersch.

Volgens Vermeersch praatten de twee het daarna uit, maar volgens Van Emden begon de Belg dat telefoontje woedend met de vraag waarom die z'n carrière kapot wilde maken. In de tweet over zijn nieuwe beste vriend James Shaw verwijst de Zuid-Hollander daarnaar.

Bijval andere profs

De tweet van Jos van Emden krijgt veel bijval vanuit de rest van het peloton. Vermeersch lijkt niet erg geliefd te zijn bij zijn (ex-)collega's want onder anderen Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn, Tim Wellens, Loïc Vliegen, Michael Valgren, Milan Menten, Reinier Honig, Owain Doull, Tobias Ludvigsson en Geoffrey Bouchard.

Vliegen retweette het filmpje zelf ook, met de tekst: "Al geen respect tijdens de koers, maar zelfs niet erna.."

Vermeersch heeft het in het verleden ook al aan de stok gehad met Remco Evenepoel en (een jonge) Wout van Aert. Bij die eerste ging het om een val in de Benelux Tour. Bij die laatste lag er een curieus incident in de cross aan ten grondslag.

Tijdens het BK veldrijden voor beloften in 2014 ging Van Aert te vroeg van start. De wedstrijdjury wilde hem enkel opnieuw laten starten als er geen bewaar zou zijn van de andere deelnemers. Alle renners gingen akkoord, met uitzondering van Vermeersch…

Pelotonpraat
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022